Från landsbygden.

Vamlingbo, 28 Oktober.
En egendomlig olyckshändelse timade bärstädes för ett par dagar sedan. En stenhuggeriarbetare råkade nämligen vid inträdet i en gå k. materialbod stöta emot ett ofvanför dörren hängande bandtorsksnöre med den påföljd att detsamma föll ned, dervid sjelva kroken fastaade i ena ögat på mannen så fast att man genast måste forsla honom till läkekunnig person för att få denna loss, dervid en stort sår som häraf uppsto d måste sys tillsammans.
Ännu igår syntes vårsädesstackar i en åker i en grannsocken.

Fröjel, 29 Oktober.
Ett ståtligt bröllop i dagarne tre har här ägt rum, i det dottren till hemmansägaren Stenberg, Stenstuge, i onsdags sammanvigdes med husbonden R. Lindström, Lingvide, Hemse.
Brudgummen, hvilken på eftermiddagen med sitt följe uppkom till brudens hem, mottogs der af densamma, hvarid bruttbonden hölle tt kortare tal, som å andra sidan besvarades af skaffaren, Bröllopsgården var prydd med granar samt kulörta lyktor och öfver dörren tronade i de svenska färgerna brudparets namnskiffer.
En massa menniskor från alla kanter voro ditkomna för att som vanligt se brnd, och under det brudpare: omgifna af sina tolf par tärnor och marskalkar var ute för att visa sig, atbrändes ett vackert fyrverkeri.

Klintehamn, 29 Okt.
Stortorgdag hade vi här i går, men det var ingen lif och lust som det annars brukar vara på Oktobermarknaderna. Det ruskiga vädret gjorde mycket till, Det regnade och blåste samt var föröfrigt för fotvandrare rätt besvärligt att komma fram på de bottenlösa gatorna, hvarför Klintehamn denna tid är utmärkt. Trots detta hade några sko-, korg- och kammakare från staden samt några karamellförsäljerskor dristat sig hit, men hade de ej gjort stor marknad. På kreatur var klen tillgång, endast några kor betingade ett pris af mellan 60—80 kronor. Några slagsmål mellan för mycket upplifvade tjensteandar, som naturligtvis höra till ordningen eller rättare oordningen på sådana dagar, ägde äfven rum, men slöto de dock endast med en blodig näsa och några blågula ögon.

Gotlands Allehanda
Måndagen den 31 Oktober 1892
N:r 168

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *