Sällskapet »G. G».

hade till i går afton i Stadshotellets stora våning anordnat en särdeles animerad och alltigenom lyckad familjefest.
För tillfället hade stora festsalen vackert dekorerats med granar och flaggor. I den samma samlades vid 6-tiden deltagarne i samqvämet, utgörande säll: skapet G. G:s ledamöter med familjer, uppgående till ett antal af öfver bundra personer.
Till en början intogs té och derefter arrangerades en liflig ringdans, i hvilken unga och gamla, stora och små deltogo med fröjd och gamman.
Sedan öfvergick man till ett mera specielt balprogram med valser, polkor och fransäser.
Under en paus inträdde i salen sex till dalkullor och »masar» kostymerade unga flickor och trådde under lifligaste bifall en taktfast och säker daldansg, för tillfället särskildt inöfvad.
Under glam och skämt gingo timmarne fort. Herrarne roade sig till dels vid spelbordet.
I salens fond var en del af hotellets lilla teater provisoriskt uppsatt och inredd. På dessa tiljor uppträdde nu ett par amatörskådespelare och utförde med schwung den genomroliga lilla komedien »En natt i Falkenberg», hvars klassiska situationer och muntra repliker försatte den tacksamma publiken i den mest uppsluppnpa stämning.
Så intogs en god supé och efter dennva arrangerades »nuachspiel», der glädjen fortfarande hölls vid makt, icke minst genom förnyadt uppträdande af en utaf aftonens skådespelare, hvilken dagen till ära icke tvekat att för ett sitt yrkes förnämsta verktyg låta sina af naturen särdeles välbildade mustascher falla ett offer för att sätta bonom i stånd att uppträda såsom den traditionelle »Lundström», hvilken nu med känd talang föredrog en sällskapet G. G. tillegnad mycket humoristisk visa.
Festen slöt som den börjat under angenämaste stämning och det var med minnet af en särdeles lyckad afton man slatligep skildes åt in på småtimmarna.
Hedern af den väl arrangerade familjefesten tillkommer i främsta rammet de båda värdarne fältskär Prien och målarmästare G. Pettersson.

Gotlands Allehanda
Måndagen den 13 Februari 1893
N:r 25

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *