Med pingsthelgen även mer turister.

Nils Högman (t. v.), P. G. Eriksson och fru Maj-Britt Eriksson håller nu på att förbereda en ny säsongpremiär på Snäck. Redan pingstdagen och annandagen öppnas simbassängen för allmänheten, till ????? till tempererade bad i 21-gradigt vatten. Här premiärbadar hotell-ledningen. Det ? första året man öppnar bassängen så tidigt. Innan havsvattnet blivit varmt här i bassängbaden lockar många.
Den 12 juni är det dags att öppna restaurangen och hotellet officiellt. Den 10:e tjuvstartar man dock deltagarna i Veterinärhögskolans kongress.

Även om den egentliga turistruschen på Gotland inte riktigt kommit igång på allvar ännu är det dock en ganska markant uppgång på turistfrekvensen under pingsten. Linjeflyg svarar för att ungefär 560 passagerare kommer till Visby i dag vilket innebär åtta ordinarie och två extraturer.
Gotlandsbolagets turer under pingsten är i stort sett fullbokade. Några extraturer har man inte möjlighet att sätta in. Båtarna går i stort sett i skytteltrafik.
På Stadshotellet, Hotell Solhem och Vandrarhemmet i Visby är det i stort sett fullbokat till sista bädd På Stadshotellet och Solhem rör det sig mest om enskilda turister och på Vandrarhemmet om gruppresor, de flesta skolklasser. Ett undantag är tjugo personer ur Ebeneserkören från Stockholm.
Gotlands Turistförening och Reso märker också av pingsthelgen genom en stegrad inbokning och rumsförmedling. Ungefär 400 bäddar per natt beräknar Reso vara bokade under helgen, men några siffror kunde Turistföreningen inte nämna. Båda turistorganisationerna påbörjar i dag charterresorna på Finland.
För Resos del kommer det 30 besökande från Finland med flyg och för GTF c:a 60 med båten till Slite. Turistföreningen samarbetar med den finska resebyrån Scandinavian Tours Matkapalvell.
Genom Turistföreningen inkvarteras 23 finska damer på Gustafsvik, ett sällskap på 35 från Danmark och 17 personer från Botaniska sällskapet i Jönköping.
I dag öppnas ett finskt centrum i Hantverkargården i Visby. Det är meningen att de finsktalande turister som kommer hit skall få vägledning och hjälp av guider där. Det blir således en samlingspunkt och på samma gång matsal. Detta finska centrum kommer att vara öppet under hela säsongen.

Gotlands Allehanda
Lördagen den 5 juni 1965
N:r 128

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *