Fardhem och Vänge ännu obesegrade

och Lye är fortfarande poänglöst!
Det var närapå full fotbollsomgång i öns högsta serie igår. Topplaget Fardhem mötte bottenlaget Lye och vann med 6—0.
Stenkyrka tog något oväntat båda poängen av Hemse på bortaplan genom 2—0-seger och Garda spelade sensationellt 3—3 mot Vänge. Slutligen slog Othem i en pigg match VIF med 3—2.
Fardhem och Vänge är därmed ännu obesegrade. Poäng har man tappat i oavgjorda matcher men någon förlust har de bägge lagen ännu inte råkat ut för.

VIF-centerhalven Jan-Åke Engström hade det mycket jobbigt i matchen mot Othem i går kväll. Här nickar han bort lädret innan Othem-yttern Bosse Pettersson hinner fram.

Othems bästa match i år!
Det var Petterssons dag

Av LASSEMAN LARSSON
Othem (GA) — Så bra har Othem inte spelat tidigare i år. Det var lagets utan tvekan bästa match.
Så kommenterade Othem-supporters 3—2-vinsten mot VIF. Och skall sanningen fram så var segern på tok för liten. Nej, en Othem-seger på ferm å sex mål hade varit mera rättvist.
Under första halvleken växlade spelet och snygga kombinationer avlöstes med hårda och bra skott, 1-0 till Othem kom genom Åke Nilsson som överrumplade VIFmålvakten Sture Pettersson med ett långskott. VIF kom dock igen fick grepp om mittfältet, men anfallsspelarna var inte riktigt med på noterna då det gällde avslutningarna. Nåväl, det blev kvittering genom Kjell Rosvall, och något ytterligare mål för Visbylaget hade i detta skede inte varit orättvist.

TVÅ STRAFFAR MISSADES!
2-1 till Othem var man beredd notera då laget fick en straffspark. Anders Kallio sprang fram och slog till men inte bättre än att Sture Pettersson kunde rädda, Domarens pipa talade om att straffen skulle gå om. Sture hade rört sig innnan Kallio slagit till. Ny straffexekutor: Åke Nilsson. Han sköt okoncentrerat utanför. Bara några minuter senare var det dock klart för 2-1. En indirekt frispark en meter från mållinjen förvaltades på rätt sätt av centerhalven Sölve Dyplin.

3-1 DIREKT.
Det hade inte spelats många minuter i andra halvlek förrän Anders Kallio påpassligt var framme och prickade in 3-1. Det blev signalen till en stark press mot VIF-målet, Othem-spelare blev helt fria men det var lögn få bollen i mål. VIF var således illa ute och det var tur att Sture Pettersson hade sin vackra dag, annars…
I slutet av matchen reducerade VIF till 2-3 efter ett fint anfall där bollen till sist hamnade hos Ronny Nilsson som bredsidade i nät. VIF kämpade nu hårt men någon kvittering blev det inte. Och det var tur, för laget var absolut inte värda detta, Det var Othems match.

BRA PETTERSSONSÖNER.
De tre Pettersson-sönerna Tore och ”Skrattis” samt Bosse Pettersson lyckades mycket bra i denna match. Bäst var Tore som slet sönder vif-anfallen och även matade fram fina bollar till kedjemännen. Sölve Dyplin täppte till bra i mitten. Förutom Bosse i kedjan skall Åke Nilsson och Anders Kallio nämnas.
Sture Pettersson var VIF:s utan tvekan bästa spelare, Bra var även Kjell Rosvall sedan han plockats ned i försvaret. I övrigt skall ingen nämnas.