DAGENS TV

14.00 De blindas teater.
Steve Hopkins berättelse om en grupp blinda amatörskådespelare som under sju månader arbetat med en föreställning av G. Bernard Shaws Pygmalion.
14.35 Just nu.
Naturmagasinet berättar om nya djurparken i Kolmården.
15.05 Gammeldans.
Från Erikslust i Malmö med bl. a. Gunnel Nilsson, Lennart Kjellgren, syskonen Therén, The Chimneys Hoo| tenannytrio samt Einar Bodins och Staffan Åkerbergs orkestrar.
15.35—106.00 Dick van Dyke.
En kvinnlig artist vill absolut ha Rob till producent för den show där hon ska medverka. Rob har stort besvär både med artisten och sin svartsjuka hustru.
1800—18.20 Runt en flygel.
med Käbi Laretei. Ett av vårens skol-TV-program med den berömda pianisten och några lyssnare.
19.00 Tom Sawyers äventyr.
På Flinta-tid sju lördagar framöver får vi följa Tom Sawyer och hans gode vän Huckleberry Finn på många äventyr. Det är en engelsk TV-serie som bygger på Mark Twains berömda och närmast klassiska bok från år 1876. Två pojkar, söner till amerikanska flygare stationerade i England, spelar huvudrollerna. Fred Smith har Toms roll och Huck spelas av en grabb som heter Mike Strotheide. Tom på styva linan är rubriken på första avsnittet.
19.30 Aktuellt och väderlek.
19.45 Tager du…
En bildbukett med myrten och Mendelssohn. Det är Eric Forsgren i Luleå som knutit den.
20.00 Landskapsleken.
Nya TV-underhållningen startar i Karlstad, närmare bestämt i friluftsparken Mariebergsskogen, där produ| centen Allan Schulman ordnar värmländsk underhållning. Värdpar är Birgitta Sandstedt och Torbjörn Johnsson. Kapellmästare: Nisse Hansén. Det mesta ska komma som glada överraskningar för tittarna men så mycket vet vi att det blir ljugarkamp mellan två trovärdiga präster och att vi sannolikt får träffa många värmländska Erikar, Annor och Löparnissar. Åldermannen, värmländske stockholmaren Carl Albert An| derson, har åtminstone givit ett halvt löfte om en rolig historia.
21.10 Roms piazzor.
I kväll är Sven Stolpe riktigt på sin mammas gata. Han ska nämligen berätta om Birgittas hus i Rom, där den heliga Birgitta levde och dog, där Olaus Magnus hade sitt tryckeri, där den romerska senatorn Nils Bielke är begravd och där italienska studenter i dag lär sig svenska i lokaler som ligger vägg i vägg med birgittinnunnornas utrymmen.
21.40 Lilla journalen.
21.55—22 45 Adressändring.
Alfred Hitchcock presenterar ett drama i en kustvilla med Arthur Kennedy och Phyllis Thaxter i huvudrollerna. På stranden i närheten av villan leker muskelknuttar och vackra badflickor. Ägarens hustru tycker inte om det nyinköpta huset och börjar forska i dess historia. Hon är inte heller så förtjust i makens nya Spänstprogram som leder till bekantskaper bland strandens damer.

Gotlands Allehanda
Lördagen den 5 juni 1965
N:r 128

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *