Från sjön.

(Meddeladt af grossh. Molander).
Skonert Konfidentia, kapten Schultz, passerade i dag på morgonen här utanför på väg till Rostock med trälast från Fagervik.
— Ångaren Fortescue, hvars haveri vi förut omtalat, har nu lossat sin trälast och intagits i stora Djurgårdsdockan. Det befann, sedan dockan blifvit länspumpad, att ångarens botten genom grundstötningen är mycket illa skadad och att dykaribolaget Neptun utfört ett vackert bergningsarbete. På flere olika ställen äro hålen i plåten så stora, att en person ledigt kan krypa derigenom. Kölen är delvis krossad, skeddan bortsliten och propellern sönderslagen. Det är ännu ej afgjorde, hvilken skall utföra den vidlyftiga reparationen.
— I onsdags afton uppkom vid Röda Sten utanför Göteborg i Kristiania hemmahörande barkskeppet Kristine Sophie, kapten Andersson, på resa från Hernösand till London med last af trävaror. Samtidigt uppkom till Gamla Varfvet i Rostock hemmahörande briggea Burmeister Petersen, på resa från London till Danzig med last af krita, Båda fartygen hade förut på dagen varit i kollision med hvarandra utanför Winga, derunder skeppet förlorade klyfrarbommen, förmasttopp och bramstång samt briggen miste stormasten. Fartygen, som äfven erhållit andra skador och måste bogseras till Göteborg, komma att der undergå reparation. Det uppgitves att det varit det tyska fartyget som seglat på det norska.
— Gefleskeppet Örskär, kapten Enström, på resa från Newcastle (Nya Syd.Wales) till Tonga-öarna, har inkommit till Sydney med betydande skador, erhållna under en häftig storm som öfverfallit fartyget. Reparationen måste verkställas i Sydney förrän fartyget fortsätter resan.
— Svenska skeppet Gylfe ligger för närvaranda i S:t Johns hamn och har så svår läcka, att fartyget knapt kan hållas läns, ehuru pumparna äro i gång dag och natt.

Gotlands Allehanda
Måndagen 30 Juli 1888
N:r 61.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *