Födelsedagshyllningar.

Lantbrukaren Karl Häglund, Rovalds i När, blev på sin femtioårsdag den 6 dennes hjärtligt hyllad. Hemvärnet saluterade tidigt på morgonen jubilaren och sedan följde uppvaktningar hela dagen. Han fick sålunda bl. a. mottaga av släktingar, grannar och övriga vänner en fåtölj och ett rökbord, cigarrskrin och skrivställ samt presentkort jämte en mängd blomster. Styrelserna för mejeriföreningen och lokalföreningen uppvaktade med en gåva, bestående av en uppsats knivar, gafflar och skedar i rostfritt stål och silver. Även telegrafiska lyckönskningar ingingo. I anledning av bemärkelsedagen hade femtioåringen inbjudit ett antal gäster till supé i hemmet, varvid hyllningarna givetvis fortsatte.

På sin femtioårsdag i går fick hemmansägaren Emil Norrby, Snoder i Sproge, mottaga många bevis på aktning och tillgivenhet. Redan strax efter det klockan slagit 12 och dagen börjat inleddes hyllningarna för femtioåringen med salut, och vid 6-tiden på morgonen kommo de första uppvaktande, nämligen Silte baptistförsamlings sångare, som hyllade femtioåringen i toner och överlämnade blommor samt från församlingen ett presentkort. Under dagens lopp gratulerades jubilaren med bl. a. blommor och presentkort från grannarna, vidare presentkort från andra vänner, från vännerna i födelsesocknen Näs anlände ett skrivbord, från släktingar en skrivbordsuppsats av marmor samt en reservoarpenna och från familjen en fåtölj samt en oljemålning med motiv från femtioåringens barndomshem Drakarve i Näs. Förutom andra gåvor från goda vänner och massor av blommor kommo en hel del telegrafiska lyckönskningar femtioåringen till del. På aftonen hade han inbjudit ett 80-tal gäster till supé i sitt hem, då jubilaren ytterligare hylla
es med tal och sång.

På sin sextioårsdag i dag har lantbrukaren Olof Thimgren, Krasse i Guldrupe, varmt hyllats från skilda håll. En deputation från grannarna infann sig sålunda i morse och framförde lyckönskningar samt överlämnade som gåva en fåtölj och en blomstergrupp, sedan infann sig representanter för kommunalnämnd, skolråd och fattigvård, sorti gratulerade med en gåva, bestående av en skrivstol samt en blomsterkorg från de nämnder, råd och styrelser inom socknen som sextioåringen tillhör, från släktingar fick han mottaga tvenne länstolar och blommor samt från enskilda vänner presenter, en myckenhet blommor och dessutom lyckönskningar per telegrafisk väg. Jubilaren ger i afton supé i sitt hem för ett antal inbjudna gäster.

Lantbrukaren Johan Häglund, Hallbjenne i När, fyller som bekant i dag de femtio åren, och många och varma hyllningar ha kommit honom till del, vittnande om att han tillvunnit sig vänner och sympati i vida kretsar. Intresserad hemvärnsman och skytt som han är saluterades han redan kl. halv 5 i morse av kamrater, och en timme senare var det åter salut för femtioåringen. Under dagen har han uppvaktats med gåvor av olika slag, mängder av blommor samt telegram, varvid bl. a. kan nämnas, att han från sin familj fick mottaga en soffa, från släktingar en väggklocka, från kamrater i sparbanksstyrelsen en fåtölj, från kommunalnämnd och övriga vänner en plånbok och en penninggåva m. m. I afton har han inbjudit cirka ett 50-tal vänner till supé i sitt hem.

Gotlands Allehanda.
Fredagen den 8 januari 1943.
N:r 5

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *