Stulna juvelerna hittades

nedgrävdavid Snäckgärdsbaden.
Polisens sökande efter den juvelsamling som på lördagskvällen stals i det Sellergrenska huset vid Strandvägen kröntes i går med framgång, då ett par konstaplar i skogsområdet bortom Snäckgärdsbaden hittade skrinet med juvelerna. Spaningarna efter den som förövat stölden fortsätter.
På söndagen hade en pojke hittat delar av ett plyschklätt skrin inte långt från restaurangbyggnaden vid Snäck och polisen beslöt därför att göra en rutinundersökning i området däromkring. Sex polismän var i går sysselsatta med denna undersökning. Man räknade knappast med något resultat eftersom terrängen bjuder på stora möjligheter att gömma ett föremål. Emellertid träffade ett par av männen på ett ställe där stenarna var . rubbade ur sitt ursprungliga läge och vid en närmare titt fann de skrinet fyllt av smycken, sannolikt alla.

Gotlänningen
Fredagen 18 Juli 1952
Nr 163

Dagens Turist

\"\"

är vår egen sign. ELLDE, avdelningen för sport. Han störtade in på redaktionen i morse, rabblade ur sig några idrottsresultat och flängde vidare mot semestern. Otroligt, men han hann dagbåten till Nynäshamn! Sportskribent som han är så blev naturligtv:s Helsingfors semestermålet och följaktligen får också den ärade läsaren av Gotlänningens sportspalter då och då ett litet snapshots från honom. Två »supporters», AIK:arna Nisse »Big» Karlsson och »Krullis» Johansson är också med på färden över Ålands hav. Alla tre skall bo i en samrealskola i den finska huvudstaden och alla tre har försäkrat sig om biljetter till åtminstone de största händelserna på olympiastadion. De tre blir förresten snart sju. Gotlänningens ombrytare, VIF:aren Bigge Olsson, gymnastikdirektör Gösta Löfgren o. folkskollärare Sigvard Löfstedt,Eksta,skall också inträffa i Helsinki. De har det fint förspänt, de premierades näml. av tidn. Expressen för sina insatser till idrottens fromma här på, ön, och nu är de tidningens gäster under olympiaden. Den fjärde Å det premierade sällskapet, friidrottsledaren Tore Johansson, avstod från trippen.
Sjunde mannen i Gotlandstruppen ärErik Smedberg,Othem,som fick olympiaresan i samband med Gotlänningens annonspristävling. Så nu har vi bara att vänta och se vad de kommer med för intryck och upplevelser — det blir inte enbart för sportspalterna. Helsingfors har mycket sevärt vid sidan av olympiaden.
Turistsnoken.

Gotlänningen
Fredagen 18 Juli 1952
Nr 163

Till läkare och personal på Visby lasarett

samt övriga som visat vänlighet mot vår älskade make och fader SAM HELLBERG under hans sjukdom, till alla som hjälpt och tröstat oss i vår sorg, för alla hedersbevisningar vid hans bår samt till alla som hjälpt oss ekonomiskt framföra vi vårt varma och innerliga tack.
ELVIRA HELLBERG
Gösta Harald

\"\"

Gotlänningen
Fredagen 18 Juli 1952
Nr 163

För all hedersbevisning

som i så många former ägnats vår kära lilla mamma ANNA MÖRRBY och för de mångfaldiga bevis på varmt deltagande, som givits oss i vår djupa sorg bedja vi få frambära vår stora och djupt kända tacksamhet.
BARNEN

\"\"

Gotlänningen
Fredagen 18 Juli 1952
Nr 163

Kustflottans 1. eskader

bestående av kryssaren Göta Lejon, jagaren Uppland samt fregatten Ehrensköld kom i går kväll till Visby och kvarligger t. o. m. söndag. Chefen för kustflottan, konteramiral Stig H:son Ericson, är med sin stab embarkerad på kryssaren Göta Lejon, där kommendörkapten E. Blidberg är fartygschef. Chef för 1. jagardivisionen är kommendörkapten S. Forsberg, embarkerad på jagaren Uppland.
I eskadern ingår även tendern Söboren, och allt som allt torde fartygen ha omkring tusen man ombord.

Gotlänningen
Fredagen 18 Juli 1952
Nr 163

Gotlands infanteriregemente.

Chefskapet över infanteriregementet föres av överstelöjtnant Nygren under tiden 16-31 dennes, medan överste Haquinius åtnjuter ledighet.

Gotlänningen
Fredagen 18 Juli 1952
Nr 163

Andaktsstund i S:t Göran även på söndag kväll.

På söndag kväll hålles åter en kyrklig andaktsstund i S:t Görans ruin norr om staden. Även denna gång medverkar biskop Anderberg, men dessutom blir det tre unga värnpliktiga studenter som kommer att tala. Även domkyrkokören deltar i andaktsstunden med sång, varför det blir en värdefull och givande aftonandakt i den gamla ruinkyrkan.

Gotlänningen
Fredagen 18 Juli 1952
Nr 163

Gotlands gilles medlemmar i Kalmar

var i söndags inbjudna till apotekare och fru N. G. Andersons gästfria hem vid Djursvik i Söderåkra. Ett 60-tal gutar samlades och blev hjärtligt välkomnade av dagens värdfolk, varefter kyrkoherde Carl Söderberg förrättade invigning av det nyuppförda, vackra gårdskorset, som enligt sägen utgjorde symbolen för husfolkets tro och förmåga att avvärja olyckor. Efter den utsökta middagen gavs tillfälle att bese den mönstergilla trädgården och de vackra omgivningarna. Under tiden tävlade ett par lag ur gillets varpklubb. Vid det efterföljande kaffet framfördes gästernas tack för den storartade uppoffringen till medlemmarnas trevnad, och sedan ett leve utbringats var det tid för ett belåtet sällskap att bryta upp.

Gotlänningen
Fredagen 18 Juli 1952
Nr 163