Visby bollklubb

firade i onsdags med öfning och festligt samqväm årsdagen af sin tillvaro. Bildad i fjor 27 Augusti har klubben sedan dess lifaktigt arbetat och flitigt öfvat de gamla gotlandslekarne, ledamöterne till munter glädje, andlig och kroppslig utveckling, samt andra till sann tillfredsställelse öfver att se dessa gamla från fäderne ärfda gymnastiska spel vakna till hågkomst och nytt lif.
Sedan klubben i förrgår på eftermiddagen å paviljongsplanen ett par timmar öfvat det präktiga bollspelet, samlades dess ledamöter jämte inbjudne gäster vid 8-tiden å stadshotellet, hvars »blå sal» högtiden till ära festligt pryddes af bollspelets sinnebilder och redskap, fanor och andra dekorationer. Och der fortgick aftonen på det angenämaste under tal och sång. Der dracks, bland annat, hoppets skål för klubbens utveckling och bestånd, der egnades en minnets gärd åt två framstående idrottsmän på området för klubbens verksamhet kontraktsprosten Karl Herlitz och fabrikör J. V. Klintberg, och der utbragtes en skål för och en helsning till Stockholms bollklubb, hvars sekreterare, hr Karl Cramér, var en bland gästerna.
Då härtill lägges, att för den materiela välfägnaden var sörjdt på ett sätt, hvaraf\” värdarne hafva heder, kan man lätt inse, att de närvarande af högtidsfesten bevara det gladaste minne.

Gotlands Allehanda
Fredagen den 29 Augusti 1879
N:r 70

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *