Från sjön.

Det engelska skeppet Lesseps, hvilket för hafveri inkommit till Karlskrona, har vid Ernbergska varfvet undergått en rask reparation och nu åter gått till sjös.
— Finska skeppet »Storfursten», hemma i Åbo och fördt af kapten Vicksell, strandade i tisdags & Salvoref norr om Fårön. Skeppet var på resa till Tarragona med last af plankor. Bergnings- och dykeribolaget Neptuns ångfartyg Poseidon afgick härifrån i tisdags afton för att lemna fartyget hjelp.
— Från Hernösand skrifves i måndags: Efter långvaraiga och svåra snöstormar inträdde i natt stark kyla och vindstilla, som haft till följd att sjöfarten på Skellefteå hämmats. Till Nyland är dock ännu öppet.
— Ångfartyget »Gustaf Tillberg», hemma i Trelleborg och fördt af kapten A. J. Westerberg, som den 19 sistlidne Oktober afgick från Stockholm till Antwerpen med last af hafre, har, enligt bref från sistnämda plats af den 28 i samma månad, under svår tjocka råkat på grund i revieret och är sysselsatt med att lossa för att komma flott. Fartyget står dock ej farligt.
— Enligt bref från Hull af den 27 sistlidne Oktober har svenska skonerten »Karl August», under resa från Middlesbro till Stockholm med last af kol, den 20 i samma månad utanför jylländska kusten varit i kollision med finska barkskeppet »Roska», hemma i Brahestad och fördt af kapten Flinkenberg, stadt på resa från Köbenhavn till Baltimore i barlast, hvarvid skonerten sjönk och en man af dess besättning omkom. Resten bergades, oaktadt vid tillfället rådande svår storm, till skeppet, som, betydligt skadadt, inlöpte till Hull.
— Norska skonerten »Caesar», som under den senaste svåra stormen den 13—14 Oktober strandade vid Dåne på Ålands kust, har blifvit tagen af grund genom bergnings- och dykeribolaget Neptuns ångfartyg Hero, som kommer att inbogsera fartyget till Stockholm.
— Norska barkskeppet »Perlem», fördt af kapten O. M. Ledien, som afseglade från Stockholm den 18 sistlidne September till Filadelfia med last af jern, har, enligt underrättelse från Kristiansand af 29 Okt., med svår läcka inInpit till Arendal och måste lossa för att reparera.
— Briggen »Lisboa», förd at kapten A. Svensson, som den 26 sistlidne September afseglade från Stockholm till Newhaven med last af hafre, har 28 Okt. på morgonen dit anländt med förskjuten last.
— Briggen »Ida», hemma i Hernösand, inkom med läcka i tisdags till Sandhamn vid Långören i Karlskrona skärgård. Bergningsoch” dykeribolaget Neptuns ångfartyg Hermes har atgått från Kalmar för att lemna begärd bogseringshjelp.

Gotlands Allehanda
Fredagen den 7 November 1879
N:r 90

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *