Altarprydnaden i Visby

domkyrka har länge befunnit sig i ett skick, som på konstvännen icke kunnat undgå att göra ett pinsamt intryck på samma gång kyrkokorets arkitektoniska skönhet genom midtelfönstrets inklädnad hindrats att framträda. Det är en glädjande nyhet vi ha att meddela, då vi upplysa, att godt hopp finnes, att inom den närmaste framtiden få dessa olägenheter afhjelpta och altaret försedt med en prydnad, fullt värdig helgedomen.
Teckning af för ändamålet behöfliga medel pågå med god framgång under hand. Man har beräknat kostnaden till 3,000 kronor, för hvilka skulle inköpas en af artisten G. Werner tillämnad altartafla, till hvilken färglagdt utkast snart här torde varda synligt. Altaret skulle utflyttas från väggen, mellersta korfönstret frigöras och taflan, innesluten i en större florentinsk ram med kolonner, platseras mit undér detsamma. Möjlgen skulle derill någon del af fönstren komma att föres med måladt glas.
På samma gång vi uttala samhällts tacksamhet till de män, som redan teknat betydande bidrag, innesluta vi listan, då den för något hvar kommer att företes, i benägen åtanke.

Gotlands Allehanda
Lördagen den 3 April 1880
N:r 27

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *