Redaktör Gisbert,

ledaren för den grupp af tyske turister, som nyss besökt Visby, återvände igår med Tjelvar öfver Visby till Stettin. Med honom följde några andre (med undantag af professor Martin, som gör en längre tur i Sverige), utgörande alltså eftertruppen af den återvändande första turistkontingenten öfver Stettin—Visby—Stockholm.
Hr Gisbert, som förklarade sig ämna förbereda en ny turistgrupp, som kommer att taga samma väg som den förra, men med större synkrets, har som bekant på inbjudan af Svenska turistföreningen besökt Dalarne; en del af Jämtland m. fl. landskaper och kunde icke nog prisa de härliga trakter han fått skåda. Han trodde, att den stora turistströmmen från Tyskland, uppgående till omkr. 500,000 personer, som nu drager mot söder, skulle kunna eftor bättre kännedom om Sverige snart till någon del söka vägen till Norden öfver Visby, som till och med borde kunna af tyskarae varda uppmärksammadt — som badort, om vi i afseende på hotellväsende och badinrättningar sökte fylla tidens fordringar.
Resenärerna gjorde igår en fotvandring till Fridhem.
— Enstaka engelske turister besöka äfven vår stad. Med Tjelvar ankom igår major Braithwaith-Wilson med fru från London, hvilka togo Visby fornminnen och Fridhem i åskådning samt på e.m. återvände till Stockholm.

Gotlands Allehanda
Måndagen 25 Juni 1887
N:r 59.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *