Prinsessan Eugenie

har denna sommar, allt sedan sin ankomst till Fridhem i medlet af Juni, befunnit sig jämförelsevis ganska väl till helsan. Prinsessan har kunnat sitta ute i sin vackra Fridhemspark, så fort det varit en varm dag, och har till och med kunnat göra smärre promenader till fotsomkring i parken, hvilket de klena krafterna ej tilläto förra året. Väderleken har i allmänhet icke varit stadigvarande: än tryckande het med åtföljande åska och regn, än storm med kylig temperatur — växlingar, hvilka naturligtvis icke kunnat vara af förmånlig inverkan på helsan.
För någon tid sedan förrättades examen i olika ämnen med prinsessans små skyddslingar vid barshemmet & Fridhem. Examen ägde rum i närvaro af prinsessan och Vesterhejde skolråd och lemnade ett i det hela gynsamt resultat. Efter examens slut voro skolrådsledamöterne jämte sina fruar inbjudna till middag å Fridhem.
Derjämte hade prinsessan sedermera låtit auordna en liten festlighet för barvhemsbarnen. I anseende till den härliga, eolvarma dagen kunde festen firas i det fria.
Glädjen lyste ur de smås ögon, muntra lekar i det gröna framkallade månget hjertligt skratt, och det hela var en ä!sklig bild af idel fröjd och solljus. Med lifligt intresse tog den ädla furstinnan del i sina små skyddslingars oförstälda glädje.
Prinsessan bevistade här om dagen en med lärljungarne i Vesterhejde folkskola anstäld examen.

Gotlands Allehanda
Fredagen 29 Juli 1887
N:r 60.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *