Vår vintersamfärdsel

på hufvudstaden kommer ångaren Klintehamn att fortfarande uppehålla. I statsunderstödet har regeringen på, som det förefaller oss, mycket svaga skäl gjort den ändring, att ersättning icke lemnas för assuransen, hvaremot kostnaden för denna (uppgående till omkring 6000 kr.) må inberäknas i den garanti mot förlust intill 6000 kronor, som af regeringen lemnats och som hittills icke till hela sitt belopp behöft anlitas.
Emellertid hade styrelsen med rätta ansett, att behofvet af vinterförbindelse med hufvudstaden numera är oafvisligt, och då trafiken för hvarje år lemnat bättre resultat, föreslog styrelsen att den borde fortsättas, så mycket hellre, som bolaget eljes hade skyldighet att till staten återbetala 3,000 kr. af det anslag, som första året beviljades till båtens utrustning för vintertrafik.
Mot förslaget talade hrr G. Kolmodin och Claassen, hvaremot detsamma försvarades af hrr Karl Ekman, Jeurling, Björkander, Lagergren, Ax. Ekman och O. P. Rundberg.
Beslut i öfverensstämmelse med styrelsens förslag fattades utan votering, hvaremot hrr Kolmodin och Claassen reserverade sig.

Gotlands Allehanda.
Måndagen 5 September 1887.
N:r 71.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *