Till telegrafstyrelsen

har Visby telefonförening ingått med en ansökan om att Visby telegrafstation måtte sättas i förbindelse med Gotlands telefonnät, sedan nu ledningar sträckts till flere platser på Gotlands landsbygd, hittills i saknad af telegrafisk förbindelse. Funnes ledning till telegrafstationen, så kunde från dessa platser innehållet af ett telegram muntligt befordras till denna station att derifrån sedermera telegrafiskt sändas till andra orter. Framställningen har förordats af länsstyrelsen.
Telegrafstyrelsen anser, att det för pröfning af framställningen är af vigt att erhålla närmare kännedom om de telefonledningar, som funnes på Gotland anlagda och som skulle sättas i närmare förbindelse med telegrafen, och har anmodat länsstyrelsen infordra sådan uppgift äfvensom ett karteutkast, visande ledningarnes sträckning.
Derjämte anhåller telegrafstyrelsen om upplysning, huruvida dessa telefonledningar äro anlagda med iakttagande af föreskrifterna i kungörelsen af 20 Apr. 1883 angående förbud att utan k. m:ts särskilda tillstånd upprätta telefonförbindelse å viss mark.
Gotlands Allehanda vill härtill för sin del blott foga den reflexionen, att det skulle visa en hög grad afoklokhet, om telegrafstyrelsen lade det allra ringaste hinder i vägen för Visby telegrafstations förening med nätet, en förening som såväl ur allmänhetens som telegrafverkets synpunkt vi på det lifligaste förorda.

Gotlands Allehanda.
Måndagen 17 Oktober 1887.
N:r 83.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *