Från sjön.

Ångaren Norrland, som för en tid sedan på resa norrut grundstötte och sedan en längre tid legat under reparation vid Bergsunds mekaniska verkstad, är nu färdig oeh uppkom i tisdags qväll till Skeppsholmen för att justera kompassen, hvarefter fartyget omedelbart kommer att börja sina turer.
— Svenska skonerten Germanus, kapten Andersen från Höganäs, har på resa från Königeberg till Nysted med trälast 12 dennes kantrat 1/2 mil vester om Hammershuus fyr.
Kaptenen och styrmannen Fröjd bergades. Matrosen Andersson saknas.
— Till norska bergnings- och dykeribolaget har anländt telegrafiskt meddelande om anmodan, att sända bergningsångfartyg och bergningredskap för upptagande af engelska ångaren Fanni, 718 tons, som med trälast sjunkit vid Mesen i Hvita hafvet. Mesen ligger vid en flod af samma namn, der stark ström är rådande. Förhållandena i öfrigt äro att anse som mycket svåra för ett bergningsarbete.
Inngeniör Wiedemann i Trondbjem har afrest med bergniogsbåt för att assistera det i Hvita bafvet havererade ångfartyget Camma och den grundstötta engelska bergnoingsångaren Thomas Joliffe.
— I Helsigborg hemmahörande skonerten Karl Johan, Andersson, på resa till Kiel med trälast, infördes till-Köbenhavn i söndags e.m. af ångf. »Ronneby», som i fredags på 55 gr. 52 min. n. br. och 17 gr. 28 min. o, 1. påträffat densamma full af vatten, öfvergifven af besättningen och drifvande i sjön till fara för skeppsfarten. — Den af 6 man bestående besättningen har bergats af en tysk ångare och landsatts i Kiel.
— Norska skeppet Flora, från Sundsvall till Dortrecht med plankor, har varit i kollision med en norsk ångare och svårt skadadt inkommit till Lillesand.
— Jakten Marie, om 50,50 tons, hemma i Aalborg och förd af kapten Backe, destinerad från Karlskrona till hemorten med last af bräder, har under måndagen mäst kasta större delen af däckslasten öfver bord samt inkom till Bergqvara i tisdags till hälften vattenfyld.
Fartyget kommer att lossa lasten samt täta möjligen befintliga läckor.

Gotlands Allehanda
Fredagen 16 Augusti 1889
N:r 93

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *