Från sjön.

— Jakten Maria, kapten J. Thomsen, kommande från Stettin och destinerad till Oskarshamn med last af salt, grundstötte förliden måndag kl. 11 på aftonen i närheten af Grimskärs fyr. I tisdags på morgonen togs fartyget flott af Kalmar sund n:r 6 och inbogserades till Kalmar samt kommer att derstädes lossa lasten och reparera.
— Enligt till Ystad ingången underrättelse har der hemmahörande skeppet »Oliva», å resa från Sydamerika till Europa, totalt förlist i Atlantiska oceanen. Skeppet fördes af kapten Jansson från Simrishamn. Hela besättningen har räddats ombord på en ångare, som sedermera landsatt densamma.
— Skeppet Bianca, kapten Lange, hemma i Kristiania, på resa från Vifstavarf med en del last till Skutskär, för att derstädes komplettera, etrandade i söndags morgse på Finngrundet under tjocka. Sedan en del af lasten blifvit kastad öfverbord, kom fartyget flott och fortsatte resan till Skutskär, dit det anlände på tisdagen. Fartyget är ej svårt läck, men måste lossa för att reparera. Destinationsorten var Port Natal.
— Engelska ångfartyget Gozo, hemma i Hall och fördt af kapten Johnson, har 6 dennes på aftonen, på resa från hemorten till Stockholm med styckegods, stött på grund å Middle Sand i Humberfloden, mem kom morgonen derpå åter flott och återvände till dockan i Hall. Om och hvilka skador fartyget lidit, är obekant.
— Engelska ångfartyget Panama om 1,706 tons drägtighet, har, på resa från Ume till England med trälast, sistlidne söndag strandat å Östra Finngrundet i Bottenhafvet. Kapten och besättningen hafva ilandkommit i Gefle med en bogserbåt derifrån. Bergningsångaren Hermes har afgått till strandningsstället för att assistera.
— Engelska ångaren Patterdale, som strandade vid Rödkallen qvarstår ännu. Ångaren är vattenfyld. Två dykarebåtar hafva anländt för assistering. Den bergarelög, som öfverenskommits är 72,000 kr.
— Engelska ångfartyget Schildon, lastadt med trä, som efter att hafva törnat på Bonden och blifvit så läck, att det måste sättas på strand i Olmviken utanför Hudiksvall, har nu blifvit taget flott af bergningsångaren Poseidon och kom till Stockholm sistlidne tisdags e. m., bogseradt af sistnämda ångfartyg, för att intagas i docka och reparera lidna skador.

Gotlands Allehanda
Fredagen den 16 Oktober 1891
N:r 160

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *