Från sjön.

— Ångfartyget Edinburg, hemmahörande i West Hartlepool, fördt af kapten Dewert, på resa från Stockholm till Gefle, grundstötte å Finngrundet 21 d:s på morgonen under stark snötjocka.
Ångaren Gustaf 2 Adolf passerade vid samma tillfälle olyckeplatsen och bergade förste styrmannen och 10 man, som i onsdags medföljde till Stockholm för att sedan genom konsulatets försorg blifva transporterade till sina respektive hemorter. Kaptenen och 8 man befinna sig ännu qvar på det på grundet qvarstående vraket, som af bergningsbolaget skall tagas flott för att sedan transporteras till Stockholm.
— Till engelska ångfartyget Horneburg som sistlidne söndag, på resa från Liverpool till Gefle, via Åbo, med last af styckegods, strandat å vestra Finngrundet ha bergningsoch dykeribolaget Neptuns ångfartyg Hermes och Argo. atgått tillstrandningsstället för att assistera.
— Till engelska ångfartyget Royal Minstrel som under resa från Harnäs till Hull med last af jern och trä, sistlidne söndag strandat i Öregrundsgrepen, men åter kommit flott och med läcka inkommit till Öregrund, har bergninngsångaren Belos afgått till Öregrund för att täta fartygat och föra detsamma till Stockholm.

Gotlands Allehanda
Lördagen den 28 November 1891
N:r 185

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *