Från sjön.

— Helsingsborgsskeppet »Skatan», kapten Bengtsson; på resa från Snudsvall till Sunderland med trälast, inkom i måndags till Helsingborg, läck och efter att hafva förlorat en del af däckslasten, Lasten kommer troligen att upplossas och fartyget att intagas i torrdockan för reparation.
— I söndags natt strandade på »Barsebäcks kulor» ångaren »Köln», hemma i Stettin och på resa från England till Malmö med last af stenkol, På aftonen kom ångaren af grund och afgick med Svitzerångeres bjelp till Köbenhavn. Fartyget var destineradt från Sunderland till Stettin, Bergarlönen skall afgöras enligt lag.
— Briggen L\’E-perance har med hjelp af Svitzarbolagets ångare tagits af grund, och sfgått till Helsiogborg. Bergarelönen utgjorde en tredjedel af fartygets och lastens värde.
— Engelska lastångaren Parkland, som i somras gjorde haveri i Östersjön, bar inköpts af ett rederi i Stockholm och kommer att om några dagar för dettas räkning afgå derifån på långtur. Fartyget inbogserades dit af Neptunbolagets ångare och har under tiden repareruts vid Södra varfvet. Reparationskostnaderna ha uppgått till 196 tusen kr.

Gotlands Allehanda
Fredagen den 15 Januari 1892
N:r 7

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *