Från landsbygden.

Fröjel, 16 Februari.
Stora skogsköp ha här under vintermånaderna skett både på kontrakt och å auktioner. Så t. ex. har en förtagsam köpman tillhandlat sig vackra skogsparker inom socknen samt i Levide och Gerum för sammanlagdt 11,000 kr., hvadan lokmobilerna hatva fullt upp att göra i anseende til det goda föret, som nu råder.

Influensan har här härjat en del af vintern, så att ej funnits ett enda hus i brefskritvarens omnejd, der den ej gjort sitt inträde. Så dogo här för kort tid sedan nästan samtidigt ett åldrigt par, troligtvis i denna sjuka, och fingo tillsammans göra sällskap till sitt sista hvilorum. Nu tycks dock sjukligheten vara i aftagande.

En hårdt pröfvad familj kan man med skäl kalla den Gottbergska. Mannen inflyttade hit som skomakare, men var ej nöjd dermed utan köpte gig sedan en liten hemmandsdel på skuld samt blef fiskare, och drunknade gedan på fiske den olycksdigra natten isällskap med sina kamrater för öfver 4 årsedan, efterlemnande en sjuklig hustru, 3 små barn samt åldriga svärföräldrar. Nu i dagarne har modren till de små aflidit, sörjd af dem och en 78-årig moder, hvadan kommunen troligen a öfvertaga deras affärer och försörja dem alla.

Gotlands Allehanda
Fredagen den 19 Februari 1892
N:r 27

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *