Hvad är meningen?

Såsom i en insändare för nägra dagar sedan berördes, hade det väckt undran hos mången, hvad det kunde vara för en ångare som för en 14 dagar sedan loverade fram och tillbaka tätt under Visby utan att visa flagg.
I går middag uppenbarade sig härutanför plötsligen antingen samma eller åtminstone en alldeles likadan ångare. Den kom norrifrån långt ute till sjös, vände så och satte kurs rakt in på land, styrde så på Högklint, vände, gick alldeles utefter kusten på ringa afstånd, långsamt, fram och tillbaka, än backande, än stoppande, tills den slutligen mot aftonen försvann söder ut.
Personer, som i båt begåfvo sig ut mot fartyget berätta, att dess namn var Pelikan samt att det en stund förde tysk örlogsflagg. Då man vet att tyskarnas alla aviso- och sjömätningsångare ha fågelnamn, ligger det nära till hands att antaga att den mystiske passageraren var en sådan. Samma personer sågo också tvänne officerare på komandobryggan, lutade overksamma öfver räcket inemot land, samt på backen 7—8 matroser liggande, som det tycktes också sysslolösa.
Från härvarande lotsutkik påstår man sig dock med säkerhet hafva iakttagit att ångaren hade, lodningsapparater ute.

Gotlands Allehanda
Måndagen den 25 April 1892
N:r 62

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *