Från sjön.

— Den 27 sistlidne April kl. 4 morgonen har ett franskt ångfartyg från Dieppe destineradt till Stockholm med last ateldfast sten, strandat vid Blokhus på Jutlands vestra kust.
Man har afslagit erbjuden hjelp vid dess bergning.
— Bergningsångaren Neptun inkom till Gefle i fredags afton med norska skeppet Venskaben, som bergningsågaren tagit af grund vid Vestra Finngrundet.
— I Råå hemmahörande skonaren Karolina Matilda, kapten Magnusson, på resa till hemorten från Fiskebäckskil, anlände till Lysekil i fredags till följd af motvind, som sedan öfvergick till sydvestlig storm. Fartyget dref i land på Valboholmen för två ankare. Fartyget, som inköpts till Råå från Fiszebäckskil, var oassureradt. Besättningen är bergad, men fartyget blir troligen vrak.
— En långväga seglare, skeppet Murcarolo, fördt af kapten A. Parori från Terra vecchia och lastadt med salt, uppkom i söndags afton till Stockholm. Det ståtliga jernskeppet, som lastar 1,138 ton och mäter 987,53 ton, är inregistreradt som första klass seglare i Veritas och bygdt 1889 i Genua. Som ett bevis på dess snabbsegling kan anmärkas att det passerade Gibraltar den 17 April och kom kom till Stockholm efter tretton dagars färd.

Gotlands Allehanda
Onsdagen den 4 Maj 1892
N:r 67

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *