Från Visborgs slätt.

Den 30 Maj.
Gårdagen var en mycket liflig dag härute. Vädret var strålande vackert och häraf hade en stor mängd stadsbor begagnat sig för att qvista hitut och helsa på sina bekanta bland de unga fosterlandsförsvararne. Lusttåget från landet medförde också en hel hop folk, som på middagen begaf sig hitut. Skjutsarne till och från staden hade hela dagen fullt upp att göra.
Särskildt vid tiden för gudstjensten, som förrättades kl. 11, var det en mängd civila persener i lägret. Man hade infunnit sig troligen mest för att få höra musiken, som under hela mötet, på grund af flere sjukdomsfall, varit alldeles tyst. I går finga vi njuta af den för första gången. Vaktombytet på middagen ägde rum vid musik — det var en riktig liten vaktparad.
Rörande lägerlifvet är inte mycket att nämna. Det går sin jämna gång från reveljen till korum. Man exercerar, gör fältmarscher, har skjutöfoingar. Något nytt i år är velocipedordonnanserna, som man dagligen kan få se träna sig på slätten under ledning af den skicklige sportsmannen kapten Scherstén.
Apropå skjutöfningarna lära såväl underbefäl som officerare vid regementet i år ha skjutit mycket bra, så att i nästa redogörelse behöfver nog inte Gotlands infanteriregemente skylta så långt ner. på skjutskicklighetens skala som föregående år varit fallet. Hvad beväringen beträffar, tror jag att den på Gofland skjuter bättre än på fastlandet. Det är dock dess egen förtjenst, om jag så får säga, ty. inte blir man mycket styt afrde få skott kronan består en.
Ja, snart är mötet slut, och i veckan förestå väl uppvisningar och dylikt. Om en man i ledet kan och får döma, går vår exercis inte alla.tokigt, om man tänker på att vi inte ha någon stam att lita till som våra kamrater på fastlandet. Vi få i alla fall af befälet det vitsordet att vi äro mycket villiga. I gengäld äro de särdeles humana och vänliga mot oss, så att jag tror, att ingendera sidan har något att klaga.
Det är sommarlikt fagert aärute, nu, och det är en riktig njutning att efter dagens mödor efter korum och innan tystnadssignal gifves få gå omkring och titta på angvirongerna. Man har riktigt sommarnöje härute. Så tycker åtminrtone.
Nr 613.

Gotlands Allehanda
Måndagen den 30 Maj 1892
N:r 82

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *