Visby,

korta anteckningar om stadens topografi, historia, statistik, fornlemningar och nejder, denna lilla högst förträffiga handbok för resande på vår ö, af lektor K. J. Bergman, hari dagarne utkommit i andra öfversedda upplaga, sedan den första redan fullständigt utgått ur bokhandeln.
Redigt uppstäld, kortfattad men på samma gång ytterst sakrik och orienterande, upptager det prisbilliga häftet en topografisk, historisk och statistisk öfversigt af staden, hvartill de nyaste källor naturligen användts. För Visby många fornlemningar och andra märkliga bygnader lemnas beskrifning, hvarjämte meddelag en del sägner och historier som på ett eller annat sätt äro förknippade med minnesmärkena. Vid en vandring genom staden skall man förvisso, med denna lilla bok i handen, icke behöfva några andra upplysningar, som kunna vara af vigt för att en sådan vandriog skall blifva verkligen intressant: och lärorik. Att hvad som säges just är det för hvarje sak mest egendomliga och karaktäristiska, derför borgar författarens djupa kunskaper och stora kärlek till fäderneön och allt hvad den äger märkvärdigt från äldre och nyare tider.
Äfven får man i dessa anteckningar värdefulla upplysningar om Visby närmaste omnejd och mera märkliga platser derstädes och de minnen som dermed äro förknippade.
Till sist lemnas goda förslag till utflykter från staden.

Gotlands Allehanda
Lördagen den 9 Juli 1892
N:r 103

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *