Från landsbygden.

Vamlingbo 12 Juli.
I går hitkommo med Burgsviksjakten »Sex syskon», kapt. Österberg, de två Hafdhemsfiskarena, som så ofrivilligt fiogo göra en tripp till Köbenharn. Enligt hvad Eder meddelare blifvit underrättad, blefvo de nödstälde på torsdagsmorgonen (jelfva ovädersdagen) upptagna å ett trälastadt norskt barkskepp omkring 6 minuter vester om St. Karlsö, der de stackars männen rönte ett välvilligt emottagande, Kaptenen var t. o. m. så tillmötesgående att han bergade alla deras redskap och tillhörigheter, och båten skulle älven bergas, men linan sprang så att man måste låta den gå. Den bergades sedermera af en ångare som inkom till Köbsphavp; men fom hög hittelön tillika med. öfriga omkostnader gjorde det dyrt för våra fiskare att få den, måste de öfverlemna densamma till vederbörende, Så:om särskildt erkänvansvärdt förtjerar nämnas att den norske kaptenen försåg de räddade männen med föda och kläder utan någon någon som helst rrsättniog. De inkommo till Köbenhavn på måndagsmorgonen, hvarifrån de sistl, lördag afseglade med »Sex Syskon».

Afliden åldring. Sistlidne lördag afled härstädes socknens äldsta invånarinna förra klockarehustrun Kristina Qvarnström i den höga åldern af 91 år. Den gamla, som nära nog till det sista haft goda kropps- och själsförmögenheter, har dock på de senare åren varit nöstan sängliggande. Hon har på socknens bekostnad varit inackorderad hos en hemmansägare pu en ling tid, enär hon ej ägde några närmare slägtingar på platsen (en son vistas i Amerika), der hon också fick sluta sina dagar.

Olyckshändelse. Under arbete vid ett sågverk å s. k. »Hundlauser» råkade en äldre man häromdagen att skada sig å klingan i högra handen rätt allvarsamt.

Gotlands Allehanda
Onsdagen den 13 Juli 1892
N:r 105

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *