Mot koleran.

Helsovårdsnämden ammanträdde i går för att öfverlägga om åtgärder med anlednviog af koleraepidemien.
Fråga förekom om inrättande af ett särskildt epidemisjukhus, derest äfvea Visby skulle blifva hemsökt af det gula spöket. Ett förslag om att härför söka tå inredd en sal i det under bygnad varande pya folkskolehuset utanför Österport förkastades emellertid såsom från många synpunkter opraktiskt.
Deremot var man mera ense om, att den under helsovårdsnämdens vård stående norr om staden belägna och för ifrågavarande ändamål inköpta bygnad, godt kunde användas för syfte dock efter reparation och tillbyggnåd för ett ungefärligt belopp af omkring 1,000 kr., hvarom då framstälning skulle göras till stadsfullmäktige.
Nämden förehade äfven fråga om det oefterrättlighetstillstånd, hvari de flesta af stadens rännstenar befinna sig, i det att i desamma, trots utfärdadt förbud, slaskvatten slås snart sagdt hvilken tid på dagen som helst och blir stående. Skärpta bestämmelser rörande detta förhållande torde red snarast vara att förvänta.
I sammanbang härmed skulle vi vilja till vederbörandes omsorg rekommendera de parfymdoftande sop- och dynghögar, som befinna sig utmed den väg, som leder från D. B. V:s paviljong upp till Tranhusgatan, Visserligen är det sant, att här icke är fråga om en allmän gata, men sommartiden trafikeras den nämda vägen dagligen af ett stort antal personer, och redan ur den synpunkten — för att nu icke tala om det helsovidriga — vore skäl att dessa förpestande komposter så fort sig göra lät borttogos.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *