Från landsbygden.

Näs, 2 Aug.
Höskörden här är nu i det närmaste afsalutad. Den har i år varit ovanligt riklig så att i mannaminne icke erhållits så mycket af detta foderslag.

Grödan af alla slag ser lofvande ut. Till följd af de senaste dagarnes vackra väderlek torde rågen en vecka härefter vara tjenlig tili skörd. Apropå grödan så kan nämnas att i Fardhem påträffats kornstånd, som mäta i längd 2 aln. 16 tum.

En slöjdskola kommer att inrättas här enligt nu i dagarne fattudt beslut. Sin verksamhet kommer skolan att börja så snart första uppsättningen af redskap erhålles från hushållningssällskapet.

Mormonismens offer. En sträfsam arbetarefamilj härstädes afreser i dessa dagar till Utah. Nämda familj har efter årslånga mödor och många försakelser lyckats köpa sig egen bostad med tillhörande jordområde, De ha i många år sympatiserat med mormonerna men icke ägt medel att utvandra. För kort tid sedan fingo de bref från en till dem bekant mormon, hvilken ville hjelpa dem med respengar. Utvandringslusten vaknade ånyo och de begifva sig i väg till mormonernas förlofvade land för att gå okända öden tillmötes.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *