Från landsbygden.

Sundre, 16 Augusti.
Manade af de ädla idrottstäflingarne såväl å Visborgs slätt som flerstädes norrut hade några landtmän från Vamlingbo och Sundre socknar samlat sig förliden söndag vid Vestergårda för att upplifva de gamla gotländska, för siocet så stärkande folklekarne. Som väderleken ej blef tjenlig för pärkspel — som var beramadt — måste man inskränka sig hufvudsakligen till varpkastning, hvaruti till och med gråhårsmän med lif och lust deltogo, och med en skicklighet som väckte afand bos många af de yngre. Kanhända att i en ej så långt eaflägsen framtid våra sydligaste öivvebyggare rycka upp i ledet bredvid de idrottsälskande nordergutarne, för att äfven offentligt visa att de ej glömt att häfda de gamla gotländska folklekarne. Lycka till!

Från Vamlingbo meddelas rörande den der utbrutna skarlakansfebern, att i flera familjer ligga barnen fortfarande svårt angripna. Lär karen lär ha genom vederbörandes försorg medels utanför bostäderna tppspikade tillkännagifvanden varnat allmänheten för nära beröring med de af sjukdomen angripna familjerna, för att sålunda hindra denna farliga och smittosamma barnsjukdoms vidare spridning.

Rågskördens afmejande har nu börjat i trakten. Ojämn är mognaden, hvilket i hög grad försvårar erhållandet af tjenlig utsädesråg.

Gotlands Allehanda
Onsdagen den 17 Augusti 1892
N:r 125

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *