Visby arbetareförening

hade i går att yttra sig öfver ett af byggmästare Kiblberg uppgjordt förslag till uppförande af en föreningsbygnad å den nyligen förvärfvade tomtens norra del. Bygnaden, som äfven skulle afses för inrymmandet af en tillfällig teater, skulle, enligt bifogadt kostnadsförslag, komma att kosta utan dekorering och inredning bortåt 7,000 kronor. Efter ett kortare meningautbyte, hvarunder de flesta uttalade sig för bygnaden, hänsköts frågan för utlåtandes afgifvande till styrelsen, som erhöll rätt att med sig adjuogera sakkunniga personer för dess utredning.
Frågan om försäljning eller utarrendering af den för föreningen obehöfliga tomten midt för det nuvarande huset öfverläte åt styrelsen, sedan man uttalat sig mot en brådstörtad försäljning.
Enligt ordförandens meddelande komme föreningens nuvarande lokal på nedre botten i Kinbergska huset att efter genomgången reparation och utvidgning hållas öppen för ledamöterna söndagseftermiddagar samt en afton i veckan.
I komitén för nytta och nöje för instandande vinter invaldes fabrikör Hellman, smedmästare Sandberg, tapetserare Lundberg, bokbindare Ölander och bokhållare Axel Danielsson.
I föreningen invaldes åtskilliga personer.

Gotlands Allehanda
Måndagen den 10 Oktober 1892
N:r 156

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *