Polhem

lemnade vi i onsdagsnumret vid underrättelsen om att han samma dag på e m. framkommit till Sandhamn och börjat isforceringen inåt skärgården. Till en början ensam, fick han svart hjelp af den från Finland kommande Express. Båda båtarne fortsatte derpå växelvis i går med isbrytningsarbetet, dock utan att komma längre än till Kanbolmarne. När mare härom återfinnes på telegramafdelningen.
Der talas ock något om isbrytaren Tor. Det är ett hån mot trafikanter att gifva ett sådant namn åt. denna lilla bogserångare, som om han någon gång lyckas slå sig fram någon kortare bit, är så smal, att den ränna han lemnar är så godt som utan gagn för bredare fartyg såsom Polhem.
Emellertid hafva passagerarne, som denna gång voro ett stort antal, sågom af telegrammet synes, välbebållna kommit fram till hufvodstaden efter en långvarig, men med hänsyn till det stora sällskapet säkert på det hela taget garska munter färd.
Från Polhem har i dag onsdag, vid half-tre-tiden, ännu intet afhörts.
Möjligen hafva Polhems och Express befälhafvsre beslntit att i förening öfverraska Stockholm, ehuru svårigheterna synas ovanligt stora så tidigt på åretsom nu.

Gotlands Allehanda
Onsdagen den 18 Januari 1893
N:r 10

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *