Ett sorgebudskap

bringar oss telegrafen i dag på middagen så lydande:
Polhem har från Vaxholm återvändt till Sandhamn och Visby. Medför ingen post. Den sändes igår afton öfver Vestervik. Express qvarligger i Ramsösundet. Kol tillmötes i Sandhamn. Drifisen utanför Sandhamn för svunnen.
Det såg annara igår ganska gyasimt ut. På ft. m. telegraferades, att Express och Polhem kommit så långt som till Lindalssundet strax bredvid Vaxholm. Tor befann sig då vid Käppala, strax invid hufvudstaden, stadd på iagående för att kola I huafvudstaden var endast 4 grader kallt.
Och på gårdagens e. m. meddelades, att Express och Polhem befunno sig i Rymsösuadet (mellan Oskar-Fredriksborg och Vaxbolm) samt att kapten Smitterberg meddelat, dels atc isea på den återstående sträckan icke är så svår, dels att han måste upp till Stockholm för att kola. Ångarne Tor och Sandhamn ha gifvit sig i väg från Stockholm att möta och assistera.
Och slutligen fick man sent på qvällen veta, att Polhem verkligen framkommit till Vaxholm.
Allt tycktes således tala för att vi i dag skulle få nöjet meddela att Polhem angjort vid Stockholms skeppsbro. Man det var oss icke förunnadt. Sannolikt har kapten Smitterberg, som icke tillbör dem, hvilka ge sig i första taget, fannit svårigheterna oöfverstigliga och befarat instängning för vintern, hvartill kommer att han härifrån erhållit unierrättelse om Klintehamns förgäfves gjorda försök att hitskaffs post samt antydningar om att Polhems bistånd härstädes kunde behöfvas. Påverkad af allt detta och i medvetandet om att passagen ut från Sandhamn, rom igår var stängd at driftis, idag är öppen och fri, har kapten Smnitterberg vändt stäfveu åter mot Visby, der han, om allt går väl, bör inträffa i natt eller i morgon.
Men en sak qvarstår, som vi icke kunna ursäkta vederbörande, och det är att låta båten återvända hit utan post. Aftalet med poststyrelsen afser att Polhem då han icke kan angöra Stockholm, skall växla post på någon punkt i Stockholms skärgård. Och dit mätte väl Vaxholm kuona räknas. Att få posten på släde ditforslad hade dragit endast ett par timmar.

Gotlands Allehanda
Fredagen den 20 Januari 1893
N:r 11

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *