Rättegångs- och polissaker.

Visby rådhusrätt.
Våldet utanför Vedins ölförsäljning 12 Nov. i fjor var i dag föremål för rättens behandling. Målsägare var arbetare K. Rörfelt och svarande f. gardisten Aug. Nilsson. Han nekade att ha våldfört sig å Rörfelt. Som vittnen hördes bröderna P. L. och A. A. Johansson, hvilka intygade att de vid det omstämda tillfället sett Nilsson slå Rörfelt med en butelj, så att han fallit omkull på gatan och blod flutit. I våldet hade också deltagit Adolf Viderström, hvilken var närvarande vid rätten och igenkändes af ena vittnet, vid hvilket förhållande stadsfiskalen åtalade äfven honom.
Både han och Nilsson nekade fortfarande och åberopade som vittnen på sin oskuld Gustaf Lind, Titus Bolander, Otto Johansson och Olof Dahlgren. Alla dessa hade ej sett någonting, utom en hvars berättelse var mycket graverande för svaranden.
Målsägaren erhöll uppskof för att genom läkarebetyg styrka att ban ännu led men af våldet.

För försummad sprutmönstring var i dag instämdt ett 20-tal personer. Som de dels ej anträffats med kallelse till mönstringen, dels varit indelade på andra sprutor, än der de upptagits, frikändes.

Till 120 kronors böter dömdes i dag enkan Anna Blom för tredje resan olaga ölutskänkning.

Gotlands Allehanda
Måndagen den 6 Februari 1893
N:r 21

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *