Postförbindelsen

gå vi nu och vänta få återstäld någon af de närmaste dagarne,. I lördags ingick från poststyrelsen meddelande att Gotlandsposten sändts från Borgholm och Kalmar till Karlskrona för att derfrån som idag på morgonen med Gunhild fortskaffas till hamn på Gotland, som befälhafvaren efter omständigheterna äger bestämma. Om resan lyckas och Klintehamn dessförinnan icke frigjorts, skall posten till fastlandet sändas med kanonbåten.
Skulle något arbete med issågning i Karlskrona behöfvas, kunna några hundra man af flottans manskap snart ha den saken undanstökas. Och att Gunhild kommer ut, derom bör icke minsta tvekan råda. Färden mellan Karlskrona och Gotland torde draga 15 till 20 timmar.
I dag på middagen ingår underrättelse att Gotlandsposten nu är ombordtagen å Gunhild, men att det arbete med issågning som pågår icke hinner afslutas idag.
— I gattet vid härvarande hamn ha idag gjorts försök att med dynamit spränga den famntals hopade isen för att kunna frigöra Klintehamn. Det har dervid visat sig, att, ehuruväl sprängningen gör verkan, intet resultat är att vänta, förrän ostlig vind öppnar vak intill vågbrytaren, så att den hopade isen får plats att flyta undan.

Gotlands Allehanda
Måndagen den 20 Mars 1893
N:r 45

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *