Födelsedagar

JOHAN EKSTRÖM.
F. skomakaren Johan Ekström, Mickels i Silte, fyller nittio år tisdagen den 8 juni.
Han är född i Visby men är siltebo sedan ett 60-tal år och han har årbetat med både jordbruk och skomakeri och gjort sig synnerligen välkänd på sydvästra Gotland. Han har överlåtit sin gård och bor sedan i vintras på Sudergården, men han är alltjämt ute och cyklar och gör långa turer. I höstas var han ännu ute på betåkrarna och på vedbacken och han är således en verkligt pigg åldring, som inte känner sig nämnvärt tyngd av de många åren.

ESTER PETTERSSON.
Fru Ester Pettersson, Vallgärdet i Roma, fyller om tisdag sjuttiofem år. Hon är maka till Emrik Pettersson och hon har sin verksamhet mestadels i hemmet.

SIGRID JANSSON.
Fröken Sigrid Jansson, Norrbys i Follingbo, fyller sextio år tisdagen den 8 juni. Sedan många år arbetar hon som ekonomibiträde på Follingbo sanatorium.

RUNE MATTSSON.
Handlaren Rune Mattsson, Kyrkebys i Etelhem, passerar femtioårsstrecket på tisdag. Han är född i Hablingbo och kom för ungefär 25 år sedan till Etelhem och övertog affären där.
Nyligen har han också övertagit färghandeln Remi i Visborgsstaden och har således händerna fulla med arbete. Han var intresserad av flera olika idrotter i yngre dagar men numera är det mest skytte och varpa i den mån affärerna lämnar någon tid över. Han är klippt och skuren för sitt yrke och sköter sina kunder med omsorg och vänlighet.

60 år fyller den 9 juni lektorn, fil. dr Evald Samén, Borås. Han är född i Visby och blev student 1924 vid läroverket härstädes. De akademiska studierna, vilka förlades till Uppsala, ledde till fil. doktors grad iorganisk kemi. År 1950 utnämndes 5, till lektor vid tekniska gymnasiet i Borås.
Under många år var lektor Samén medlem av riksstyrelsen för Tekniska Läroverkens Lärarförbund (TLL) och har därjämte i flera omgångar varit ordförande i TLL:s Borås-sektion. S. var en av initiativtagarna till bildandet av Svenska Kemistsamfundets Borås-krets år 1955, i vilken han alltjämt är ordförande. En kemist kan ju mycket väl även vara humanistiskt intresserad och lektor Samån är sedan flera år sekreterare i Humanistiska förbundet i Borås. Vidare kan nämnas, att han är ordf, i Gotlands Gille i Borås.
I likhet med många fastlandsgutar hyser S. starkt intresse för Gotland och dess historia och besöker gutaön flera gånger årligen. På sommaren utövar givetvis sommarstugan i Tofta en stark dragningskraft.

Gotlands Allehanda
Lördagen den 5 juni 1965
N:r 128

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *