Garda hade Vänge i gungning LEDDE MED 2—0, MEN…

Vänge (GA) Garda är bästa nykomlingen i vår högsta fotbollsserie på mycket länge! På fredagskvällen hade det taktiskt spelande gänget serietvåan Vänge i gungning och spelade oavgjort 3—3. Efter en ganska tam inledning av Garda blev det friska tag från båda hållen efter pausen.
Nu var det alldeles rätt av Garda att spela defensivt i första halvlek och satsa på contringar. Vänges spelövertag gav ingen utdelning mot det väl samlade gardaförsvaret, som understöddes av inrarna Tore Jacobsson och Sven-Åke Lundqvist. Den sistnämnde var f. ö. en av planens bästa kedjespelare med fina dribblingar och vällagda passningar.
Efter pausen sprakade det till ordentligt och det var Garda som satte piff på anrättningen. Snabbe chanstagaren Kjell-Åke Eneqvist slet sig loss och gav sitt lag ledningen, Spelet hade nu jämnat ut sig och gästerna gick till offensiv på bred front. Vid ett anfall slog en Vänge-spelar halvmiss på bollen, som såg ut att gå ut till hörna. Men Bosse Jacobsson kom störtande och nickade in bollen ur snäv vinkel, Nu satte Vänge till alla klutar.
Oldtimern Sven-Erik Jansson reducerade, Det var förresten tredje klara chansen under loppet av tio minuter. Gillis Olofsson kvitterade genom att springa genom gardaförsvaret, Matchen stod nu och vägde. Gästerna var trötta men kämpade vidare.
En indirekt frispark sköt Tore J. rakt på mål. En hemmaspelare tuschade bollen med huvudet upp i nättaket och fullträffen var därför helt all right.
Kvitteringen för Vänge tillkom på straff sedan Bengt Björnlund skjutsats bort, när han skulle nicka ett inlägg från vänster.