Kastelholm gör 12:e Visbyåret.

”Kastelholms” befälhavare kapten Erik Grandell välkomnas till Visby av tullöveruppsyningsman Emil Wulff.

—Det är roligt att vara tillbaka i Visby igen, sade befälhavaren på s/s Kastelholm av Åbo, kapten Erik Grandell, när han på torsdags e. m. i strålande vackert försommarväder med sitt fartyg lade till vid kajen i Visby på årets premiärtur. Det blev ett kort besök denna gång — redan efter sex timmar fortsatte ”Kastelholm” till Stockholm. De 142 kryssningsdeltagarna hann dock med en stadsrundtur och ett besök på Hästnäs och i Lummelundagrottorna.
Det är nu tolfte sommaren som kapten Grandell går på Visbytraden. Han berättar att ”Kastelholm” kommer att lägga till här sammanlagt 13 gånger i år mot 15 i fjol.
Första turen har bokats av sparbanksföreningen i Loimaa och även den andra blir en specialresa. Det är Goetheinstitutet, ett tyskspråkigt institut i Finland, som skall göra en tur till Lübeck med besök även i Bremen. Under resan blir det språkundervisning och filmvisning. På återfärden görs ett strandhugg i Visby den 14 juni. I fortsättningen blir det vanliga turistturer från Åbo via Visby till Rönne på Bornholm. Intresset är som vanligt stort för Visbybesök och på premiärturen var det flera som tidigare varit här både en och två gånger. ”Kastelholm” kan ta 156 passagerare och fartyget är i regel fullbokat på sina populära Östersjökryssningar.

Gotlands Allehanda
Lördagen den 5 juni 1965
N:r 128

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *