F. d. Bungelärare på skolresa till Gotland.

Folkskollärare Martin Niklason med fem av pojkarna i sin klass på trappan till inkvarteringen på Tranhusgatan strax innan uppbrottet.

Bland de skolklasser som vi träffat på stan i dagarna: var f.d. överläraren vid Bunge skola Martin Niklason med sin lilla klass från Tomtberga skola i Huddinge. Det är givetvis särskilt roligt för mig som är gotlänning född att få förlägga skolresan hit säger magistern i en intervju innan han med eleverna beger sig till Fårö. Under tre dagar har man bott privat i Visby, besett staden, Lummelundagrottorna och som sagt Fårö med trakter däromkring, Eleverna har sparat själva till den här resan och de har haft stor tur med vädret för att kunna utnyttja tiden för strövtåg.
På pingstaftonsmorgonen är de åter på hemväg över Kappelshamn till Alvsjö, varifrån lokaltåget till Huddinge går snabbt, En utomordentligt fin förbindelse menar hr Niklason. Det trevligaste med den här resan för min del är väl närmast att man möter så många f.d. kolleger som hälsar igenkännande, I 20 år tjänstgjorde hr Niklason i Bunge skola, närmare bestämt åren 1929-49, varefter han sökte tjänsten i Huddinge där han nu tjänstgjort i 16 år. Dottern AnnMari är numera gift och bor med familj i Köpenhamn där makarna Niklason allt som oftäst hälsar på. Den här resan ägnar han helt åt sin klass men i fjol besökte han släkten i Linde med flera. En lyckad resa tyckte alla och steg på bussen till Fårösund.
ELLA

Gotlands Allehanda
Lördagen den 5 juni 1965
N:r 128

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *