Ordinarie folkskolläraretjensten

vid Hellvi annexförsamlings fasta folkskola med undervisningsskyldighet i folk- och småskolanrs kurs samt dermed förenade klockare- och organisttjensterna i samma församling förklaras härmed till ansökan lediga, och äga kompetente sökande att sina till kyrko- och skolråden i Hellvi stälda ansökningshandlingar till undertecknad insända inom 60 dagar från den 27 sistlidne April.
Skollärarelönen utgår efter lag. Klockare- och organistlönerna utgöra tillsammans 100 kronor, per år. Den blifvande innehafvaren af klockare- och organisttjensterna är skyldig att ställa sig till efterrättelsa den af Visby domkapitel den 6 Oktober 1886 fastatälda stadga för kyrkobetjente inom Visby stift, hvarjämte honom såsom klockare åligger att utan särskild ersättning verkställa de i nämde stadga föreskrifna ringningarna.
Tjensterna tillträdas samtidigt och äro de oskiljaktigt förenade, så att, om innehafvaren frånträder endera af dem, han skall vara skyldig att på samma gång frånträda de öfriga. Till såväl läseprof som prof i sång och orgelspelning är sökande skyldig att på egen bekostnad inställa sig, om sådana prof föreläggas.
Bostaden omfattar 3 rum jämte kök, skafferi, källare, ladugårdshus och planteringsland.
Visby & Lärbro d. 25 Maj 1893
CARL SIK,
ordförande i Hellvi kyrko- och skolråd.

Gotlands Allehanda
Onsdagen den 31 Maj 1893
N:r 83

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *