Ungsvenskarna Högerns Ungdomsrörelse

En trevlig aftonunderhållning hölls i går kväll i biograflokalen i Burgsvik av deltagarna i ungsvenskarnas. sommarläger därstädes.
Underhållningen som hade karaktär av cabaret, med redaktör Lennart Dansk som huvudperson. Redaktör Dansk visade sig vara en glad och säker skådespelare med en god portion humor.
Programmet; som var rikt och omväxlande, upptog en hel del dramatiska nummer, vilka utfördes på ett berömvärt sätt. Ett gott inslag i det annars fastlandsbetonade programmet var folkskollärare K. Lithbergs glada visor, sjungna på gutamål.
Efter cabaretens slut förevisades två filmer, den första en av ungsvenskarnas propagandafilmer, samt den andra en fosterländsk musikfilm.
Som sista nummer på programmet stod allsång. Flera sånger sjöngos under ledning av red. Dansk; till en början gick det knaggligt, men efter ett par sånger blev sammanhållningen betydligt bättre. Efter allsången och innan alla skildes åt, framförde köpman Wictor Hansén publikens tack till arrangörerna för den trevliga kvällen, samt utbringade ett fyrfaldigt leve för Högenrs ungdomsrörelse, i vilket alla stämde in.
Håbe.

Gotlands Allehanda
Lördagen den 30 juli 1938
N:r 173

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *