Hushållningssällskapet

har idag haft sammanträde i länsstyrelsens sessionsrum. Dervid beslöts att ingå till länsstyrelsen med begäran att i landstinget måtte väckas förslag om ett anslag äfven för nästa år af 250 kronor till skogsodlingens befrämjande.
— Till väfningslärarinnan Björkander, hvilken såsom undervisare gjort husslöjden på Gotland stora tjenster men nu vore i nödstäld belägenhet, beslöt sällskapet att som ett erkännande af hennes förtjenster anslå för en gång 50 kr.
— Då hushållningsgillena öfver hela länet uttalat sig för önskvärdheten att de medel, som kunde sparas af hvad som var anslaget till nötpremieringen för året, skulle användas att förmå tjurägare att hålla ett visst antal stamtjurar, så beslöt sällskapet att åt prisnämden, herrar at Vetterstedt och Vetterström, uppdraga att söka få en öfverenskommelse med tjurägare i angifvet syfte till stånd. Det disponibla beloppet blir omkr. 100 kr.
— I Roma sockerfabriks aktiebolag beslöt sällskapet att teckna 15 aktier.
— Till ledamot i styrelsen för länets folkhögskola för 2 år omvaldes öfverstelöjtnant Carlstedt och till suppleant i d:o possessionaten M. Larsson, Skäggs, båda med alla afgifna röster.
— I sällskapet invaldes redaktör E. Eggertz.

Gotlands Allehanda
Lördagen den 1 Juli 1893
N:r 100

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *