Kejsarbesök i Visby.

Det synes nu blifva en verklighet, att Visby under nästa vecka kommer att gästas af tyske kejsaren och hans gemål.
Gårdagens Posttidning meddelar, att kejsarparet kommer efter riksdagens slut att på Hohenzollern företaga en resa på Östersjön, under hvilken resa Bornholm och Gotland torde komma att besökas 1 Augusti. väntas kejsaren till England för att öfvervara regattan i Cowes.
Tyska riksdagen afslutas, så vidt man hittills vet, om tisdag, hvadan afresan då skulle äga rum.
Detta öfverensstämmer med ett annat, hit ingånget telegrafiskt meddelande, som förkunnar, att kejsarparet vore att hitförvänta efter 18 dennes.
Före onsdagen synes Hohepzollerns väldiga skrof sålunda icke gerna kunna uppenbara sig på vår redd, der den får kasta ankar. Dess djupgående är näm: ligen 6 meter, så att den ej flyter in i yttre hamnen.
Kejsaren lär icke komma att besöka Stockholm. Men åk Drott med vår konung sarätidigt befinner sig i Östersjös, ligger det ju ej utom möjlighetens gräns, att Stockholms skärgård får bevittna ett möte mellan de båda monarkerna.
Hvad anordningarna för kejsarens mottagande vidkommer, har naturligtvis ingenting hunnit ännu bestämmas, men: vi ha sport, att en ruinfest är tillämnad den dag bana anländer.

Gotlands Allehanda
Lördagen den 15 Juli 1893
N:r 108

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *