Kiukiang inför sitt fall.

Kinesiska batterierna bragta till tystnad.
Hankou, 25 juli; (TT. fr. DNB.) I närheten av Kutang ha på söndagen några tusen japaner landsatts på Poyangsjöns västra strand. Ytterligare åtta tusen man med över 100 tanks stå beredda på sjöns östra strand för att landstiga i närheten av Hukou. Vidare meddelas att omkring 50 japanska krigsfartyg för närvarande ligga förankrade på Jangtsefloden i omedelbar mnärhet av det nya operationsområdet. För att förbereda landningen har ett stort antal japanska flygplan bombarderat de kinesiska: :ställningarna vid Jangtse ned till Kiukiang. Bombardemanget har pågått två dagar praktiskt taget utan avbrott. Bombardemanget av de starkaste kinesiska befästningarna stöddes av japanska krigsfartyg med den påföljd att samtliga kinesiska batterier bragtes till tystnad. Därefter började landsättningen av trupper. En mot Kiukiang marscherande kolonn hade på måndagseftermiddagen kommit fram till stadens närmaste omgivningar.

Utlänningarna lämna Kuling.
Hankou, 25 juli. (TT.) Alla utlänningar ha fått order att lämna Kuling söder om Kiukiang, meddelas i ett telegram som den amerikanske generalkonsuln mottagit från föreståndaren för den amerikanska skolan i Kuling.

Kineserna få ryska rådgivare.
Tokio; 25 juli. (TT. fr. Reuter.) Enligt Domei ha 20 sovjetryska militära rådgivare anlänt till Hankou för att ersätta de hemkallade tyska rådgivarna, Samtidigt ha enligt den japanska telegrambyrån 200 ryska piloter och mekaniker ankommit till Hankou.

Kiukiana har fallit.
Sjanghai, 26 juli; (TT) I en japansk krigsrapport . förklaras att Kiukiang erövrats. . Kineserna-meddela att japanerna satt in 200,000 man infanteri, som operera med stöd av flyg och krigsfartyg. Kineserna bjödo endast föga motstånd.

Nu Hankous tur.
Tokio, 26 juli. (TT.) Kiukiangs erövring betecknas i. japanska militärkretsar som ett avgörande framsteg för förberedandet av angreppet mot Hankou. Kiukiang, som var en av stödjepunkterna i Hankous yttre försvarsgördel, blir nu en utgångsstälning för de vid Jangtse landsatta japanska trupperna. Starka kinesiska trupper sammandragas nu i gränsområdet mellan provinserna Honan och Shangsi. Man förmodar att kineserna förbereda en avlast ningsoffensiv.

Arsenalen i Mukden sprängd.
Peiping, 26 juli. (TT.) Enl. ett meddelande har arsenalen i Mukden sprängts i luften i lördags och ammunition för flera miljoner yen förstörts. Explosionen uppges ha åstadkommits genom brandbomber, och en omfattande eldsvåda. har.härjat staden. ”Japanerna uppges vara beredda att sända förstärkningar för att nedslå eventuella oroligheter i Mandsjukuo.

Gotlands Allehanda
Tisdagen den 26 Juli 1938
N:r 169

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *