14,000 fångar i ett svep.

Segerrapport från Estremadurafronten.
Burgos, 26 juli. (TT.) Vid en rensningsaktion på Estremadurafronten togo de nationalistiska trupperna på måndagen två republikanska divisioner om 14,000 man till fånga samt erövrade två batterier.

Våldsamma strider på Estremadurafronten.
Barcelona, 26 juli. (TT.) Regeringstrupperna ha enligt försvarsministeriets kommuniké överskridit Ebro mellan Mequinenza och Amposta, varvid 500 fångar tagits.
Framryckningen fortsätter trots Francoflygets aktivitet. Tre Francoflygplan ha nedskjutits. På Levantfronten ha republikanerna: intagit Beteta och ställningarna väster om Regis. På Estremadurafronten rasa våldsamma strider i SierraMontrenaavsnittet.

Republikanska divisioner nedmejade.
Salamanca, 26 juli. (TT.) Francohögkvarteret meddelar, att Francotrupperna på Valenciafronten fortsatt frammarschen och besatt byn Pavia och uppnått förbindelse med styrkorna på kustfronten. På Estremadurafronten ha ett stort antal fångar och betydande mängder krigsmateriel tagits. Vid San Benito befunno sig två republikanska divisioner, som sökte fly, men de nedmejades av Francotruppernas kulsprutor. Vägarna äro enligt kommunikén översållade med materiel och livsmedel, som republikanerna lämnat kvar.

England ej ovilligt att medla.
Paris, 26 juli. (TT.) Havas meddelar: I välunderrättade kretsar anser man att England till följd av de fransk-engelska överläggningarna är berett att mera intressera sig för problemen i Centraleuropa, och om alltför stora svårigheter uppkomma, skall England icke vägra att ställa sig till förfogande för att medla mellan. de tjeckoslovakiska och sudettyska ståndpunkterna.

Gandias hamn bombarderad.
Bilbao, 25 juli. (TT.) I ett telegram från den östra fronten meddelas, att det nationalistiska flyget på söndagsaftonen framgångsrikt bombarderade hamnanläggningarna i Gandia, söder om Valencia.

Milisen måste retirera.
Valencia, 26 juli. (TT.) Milistrupperna i de ställningar, som bildade en ”ficka”, som begränsades av Campanario—Castruera och Monterrubio, ha efter hårdnackat motstånd måst dra sig tillbaka, men de förde med sig allt material. Frontlinjen ändrades obetydligt av reträtten och går nu genom de två nämnda orterna.

Gotlands Allehanda
Tisdagen den 26 Juli 1938
N:r 169

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *