Tjockan och Gotlandsbåtarna.

Som i gårdagens tidning omnämndes vållade den intensiva tjockan på tisdagskvällen och natten till onsdag att Gotlandsbåtarna på väg till Gotland blevo avsevärt försenade. Visby och Gotland — den senare går för närvarande Gutes tur på lanthamnarna — kommo från Stockholm och Thjelvar från Norrköping, På grund av tjockan måste alla tre ankra i skärgården och först i går morse eller på förmiddagen kunde båtarna åter börja röra på sig. Thjelvar passerade sålunda Hävringe först kl. 1/2 2 i går middag. Visby anlände till Nynäshamn vid 10-tiden och fortsatte omedelbart till Visby. Ångbåtsbolaget hade emellertid då redan låtit Drotten, som anlänt till Nynäshamn på morgonen från Visby, taga ombord post och passagerare och avgå till Visby, dit ångaren anlände vid 1/2 5-tiden i går eftermiddag. Drotten vände omedelbart här och tog sin ordinarie tur på aftonen från Nynäshamn samt anlände åter hit vid 1/2 8-tiden i morse — bra marscherat.
Ångaren Hansa, som legat stilla här för pannrensning sedan i lördags och skulle sättas i trafik i dag, fick på grund av Thjelvars försening taga dennes tur till Nynäshamn i går afton. Thjelvar skulle eljest ha lastat och gått Nynäshamn—Stockholm på onsdagskvällen. Thjelvar lastar nu i stället här i dag och avgår så snart som möjligt direkt till Stockholm. Hansa avgår i afton ordinarie tid från Nynäshamn.
Visby gick ordinarie tur i går härifrån till Kalmar, men blev på grund av förseningen ej klar till avgång förr än kl. 1/2 2 i natt. Gotland har som nämts Gutes tur till lanthamnarna. Ångaren Drottens förmiddagstur i dag har inställts. Drotten och Hansa ha med anledning av förseningarna växlat turer ett par dagar. På grund härav inhiberag Hansas förmiddagstur på söndag härifrån till Nynäs.

Gotlands Allehanda
Torsdagen den 6 september 1934
N:r 207

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *