Dagens TURIST

\"\"

bar scouternas blåa uniform och lystrade till det klingande namnet \’ »Samba» Sandblom. Han var patrulledare för sju andra grabbar som alla skulle iväg med båten till Oskarshamn. Pojkarna som tillhör avd. Visborg av Sveriges scoutförbund skall som enda gotlänningar delta i ett läger på Okneö i 10 dagar. Det kommer 250 scouter dit från hela landet så grabbarna kommer säkert att förvärva åtskilliga nya vän. ner. Som överledare för patrullen reser Erland Almerist med.
— Det är första gången i år som vi rör på oss i större sammhaang, berättar »Samba». Alla tycker vi. naturligtvis att det är kul. En av oss »Filas» Runeborg har dock redan varit över till fastlandet en gång i sommar. Han deltog i en _vandring i Mellansverige. När han nu fick en chans att komma över igen så var han givetvis som den bäste scout »alltid redo».
Med i resandeströmmen till Oskarshamn var också DUF:s sångkör.
— Vi skall göra en liten tripp i Småland, talade dirigenten och res-ledaren Göte Johansson. Vi börjar med en konsert i Figgeholm i kväll och sedan embarkerar vi en buss och far vidare till bl. a. Timmersnabben. Sen skall det bli framträdanden även i Kråksjö och Kalmar innan vi återvänder hem över Oskarshamn igen.
— Vi är ett 30-tal sångare med på den här färden, berättar en av deltagarna Nathanael Nilszon. Vi är fler i kören annars men alla hade inte tillfälle att följa med. Det blir på samma gång en turistresa, vi passerar ju en hel del intressanta platser, så nog skall vi pasåa på att 3e oss omkring ordentligt.
Somtalare medföljer pastorerna Gösta Josefsson och Herbert Andersson.
Turisnoken

Gotlänningen
Fredagen 1 augusti 1952
Nr 175

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *