A. E. Forslund död

\"\"

Efter en tids sjukdom avled natten till i dag f. hemmansägaren och kyrkvärden A. E. Forslund, St. Klintegårda i Väskinde, i en ålder av 75 år.
Han var född i Björklinge socken i Uppsala län, och efter att ha varit mjölnare på fastlandet inköpte han 1916 svärfaderns gård i Väskinde, vilken han för några år sedan överlämnade till sonen Erik. Den bortgångne var känd som en framsynt jordbrukare, varmt intresserad av allt som rörde modernäringen, och tog livligt del i jordbrukets föreningsrörelse samt hade varit ordförande eller styrelseledamot i de flesta föreningar inom, socknen. Intresserad och verksam kommunalman, hade han därjämte varit ledamot av många kommunala nämnder och styrelser. Sålunda hade han i 24 år varit med i kommunalnämnden och fattigvårdsstyrelsen, till större delen som ordf. eller vice ordf., under 26 år ledamot av kyrko- och skolrådet och folkskolestyrelsen, av vilka en del år som ordf., samt i 25 år skol-, kyrko- och pastoratskassör. Vid en högtidlighet i Väskinde kyrka i höstas fick han mottaga Landskommunernas förbunds medalj för gagnerik kommunal gärning. Han var vidare initiativtagare till AB Öfverstekvarn, vars direktör han var från 1918 till 1949. I Gotlands kvarnförening var han under en följd av år ordförande och även i Martebomyrs utdikningsföretag hade han beklätt posten som ordförande.
A. ö. Forslund efterlämnar minnet av en redbar och rättfram, gladlynt och humoristiskt man, som under årens lopp vann många vänner runt om på Gotland.
Närmast sörjande är maka, född Eriksson, fyra söner, Sten, lantbrukare vid Bryor i Tingstäde, John, lantbrukare vid Roklunds i Väskinde, Nils, lantbrukare vid Väskinds i Väskinde, och Erik, som övertagit fädernegården, två döttrar, Judit, maka till lantbr. Sigfrid Bendelin, Norrgårda i Väskinde, och Brita, maka till lantbr. Gunnar Klintbom, Laxarve i Bogen broder i Östertälje och en syster i Åkerlänna, svägerska och svåger samt sonhustrur och barnbarn.

Gotlänningen
Lördagen 2 augusti 1952
Nr 176

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *