Misstänkt fall av rattfylleri

utreds i dag av Visbypolisen.
Ett fall av misstänkt rattfylleri inträffade vid 24-tiden i går i Visby. Polisen jagade, utan resultat bilen men i dag greps misstänkte, en Visbybo, på sin arbetsplats. Han nekade emellertid till att han förtärt någon sprit. I vilket fall som helst kommer han att åtalas för smitning från olycksplats — han krockade nämligen med en buss i backen ner till Kneippbyn.
Bussen var på väg för att hämta publik från Kneippbyndansen och strax i början av backen mötte den en bil som enligt var bussföraren uppger kom farande på tvären. Bilen, en mindre personbil, stötte mol bussens framskärm men stannade inte utan fortsatte mot stan. Den fortsatta färden som iakttogs från en efterföljande bil gick den sista biten mycket vingligt på vägens högra sida. I korsningen med Gutevägen hade föraren för avsikt att ta av åt vänster men fick syn på en cyklist och hann i sista stund gasta undan vagnen, varefter han fortsatte för att köra ner på nästa tvärgata.
Det inträffade rapporterades till polisen som genast satte igång med spaning efter bilen men något spår fanns inte, annat än två personer som vid hamnen sett en bil av samma märke och utseende passera mycket sakta vid den aktuella tidpunkten.
Bilen var för tillfället utlånad till den misstänkte rattfylleristen och polisen hade ingen svårighet att i dag kontrollera att han verkligen varit ute och kört. Mannen nekar emellertid envist till att ha förtärt sprit.

Gotlänningen
Onsdagen 6 augusti 1952
Nr 179

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *