Liberala studieförbundets Gotlandsdistrikt

har hållit sitt årsmöte på Klintegården i Klinte. Som ordf. fungerade Henry Grönhagen och som sekr. Bo Hoppe.
Birgitta Fröjmark gav först en redogörelse över studiearbetet samt en del synpunkter på det fortsatta arbetet, varefter årsmötesförhandlingarna följde. Verksamhetsberättelsen utvisade ett livligt arbete under den gångna studiesäsongen. Tillsammans hade 22 cirklar arbetat och med mycket olika ämnen.
Till ordf. i studierådet nyvaldes Einar Wahlström, Martebo, med Edit Lamberg, Västerhejde, som vice ordf. Till kassör valdes Margit Ansen. Studieledare blev Henry Grönhagen med Sune Essemyr som biträdande studieledare, den senare med speciell uppgift att arbeta på norra Gotland.
Att representera distriktet i Gotlands folkbildningsförbunds styrelse valdes Einar Wahlström med Margit Ansen som suppleant. Som ombud till Folkbildningsförbundets årsmöte valdes Henry Grönhagen, Margit Ansen och Bo hoppe. Till förbundets årsmöte på Lidingö valdes Sune Essemyr som ombud och vid studieledankonferensen skall Gotland representeras av Henry Grönhagen.
Vid årsmötet meddelades också att en hembygdscirkel i Klintehamn med David Rosvall som ledare tilldelats pris i en riksdmfattande tävling om den bästa egna studieplanen.
Efter årsmötet anordnades ett samkväm med tesupe. Därvid talade fil. mag. Olle Dahlen. Ebba-Lisa Ottosson berättade glimtar från Olympiaden och det förekom sång-och musikunderhållning av Eric Gomér, Gustaf Hansson och Helga Bäck.

Gotlänningen
Fredagen 8 augusti 1952
Nr 181

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *