Badgäster och fåglar i Väskinde i fara

bröder sköt skarpt.
Två ynglingar ställde i lördags till med något á la den skjutande kaptenen i Vamlingbo. De låg och sköt prick på förbjudna ejderkullar utanför Väskindestranden; de vållade också oro bland sommarstuggäster och ett badande sällskap på tio personer som var tvungna att hasta iväg då kulorna och rikoschetterna efter dem slog i strandstenarna alldeles intill.
K-pist-skotten kom från en markörgrav tillhörande Väskinde skyttegille vid Salthamn konstaterade en Visbybo, som har sin villa i närheten. Visbybon skyndade dit för att stoppa skjutandet, men när han skulle förhindra ytterligare skottlossning, fick han skällsord och ynglingarna svarade bara med att ingen kunde hindra dem från att skjuta på skjutbanan. Mannen försökte då ta vapnen ifrån dem, men då blev de båda ynglingarna rädda och stack iväg på en motorcykel.
När skjutandet hade upphört hade åtminstone fyra fåglar dödats och ett par skadeskjutits.
Den uppseendeväckande händelsen blev polisanmäld. Man konstaterade att vapnen inte tillhörde hemvärnet varför man misstänkte, att det var permittenter från något av truppförbanden. Då skördepermissionen tog slut för rekryterna i går kväll ordnade man med snabbvisitation på logementen överallt — och mycket riktigt kom man också på två ynglingar — bröder — som helt nyligen måst ha använt sina vapen. De föll också till föga och har väl också därmed efterräkningar att vänta för sina dumma tilltag.

Gotlänningen
Måndagen 11 augusti 1952
Nr 183

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *