Digert och lockande program

för Regementets dag på I 18.
Programmet för Regementets dag på Visborgs slätt den 2324 augusti är nu klart, och det visar att regementet och kamratföreningen gjort sitt bästa för att få en så givande och omväxlande samvaro som möjligt till stånd. Med andra ord: programmet är sådant att det bör kunna locka till jätteinvasion på »Slätten» av gamla gotlands infanterister.
Både lördagen och söndagen inledes med mottagning av fastlänningar nere på hamnen, varefter följer första frukost i manskapsmatsalen.
Kl. 11.15 på lördagen blir det samling i Donnerska hagen samt korum, och efter lunch i befälsmatsalen följer en utflykt med buss huvudsakligen till östra Gotland. Efter återkomsten blir det middag i befälsmatsalen, varpå följer samkväm i resp. mässar.
På söndagen ordnas för kamratföreningens medlemmar skjutning med ag och kg mellan kl. 8 och 10. Kl. 10 håller kamratföreningen sitt årsmöte, och en timme senare blir det mottagning och fältgudstjänst, avslutad med förbimarsch. Kl. 12.30 lunch i manskapsmatsalen, kl. 14 stridsövning, kl. 14.45 militär idrott m. och Id. 15.30 skämttävlingar. Kl. 16 ges orientering om soldatens fritidsverksamhet och personalvården med besök i soldathefhmet, regementsbiblioteket och kompaniförläggningarna.
Kl. 18 är det gemensam middag i manskapsmatsalen, och sedan följer på kvällen dans på dansbana och servering i resp. mässar. Ett fyrverken avbrännes också dagen till ära, och först kl. 1 på natten går taptotåda dagarna ges det tillfälle att studera regementsmuseet.
Ja, så ser programmet ut. Rikhaltigt och omväxlande, trevligt sammansatt. Och till det kommer ju, att gotlänningarna sedan gammalt har ord om sig att vara varma försvarsvänner och hålla styvt på sina truppförband. Så nog bör denna Regementets dag kunna samla massor av intresserade deltagare.

Gotlänningen
Fredagen 15 augusti 1952
Nr 187

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *